24t vakttelefon776 77 000

Høytrykks Vakta

Tips og fagprat

Her finner du tips og svar på ofte stilte spørsmål:

 • Slik renser du vannlåsen skikkelig

  For at baderomsmøbler og installasjoner skal fungere optimalt over tid, må du selv ta ansvar. Jevnlig renhold og vedlikehold reduserer faren for fukt- og vannskader, gir et bedre inneklima og sikrer investeringen din i mange år fremover.

  Og det er ikke alt arbeid med vann, kran og rør du trenger å tilkalle en rørlegger for å få hjelp til.

  Les mer ...

  For eksempel rens av vannlås, den "tappen" som stikker ned under vasken. Her samler det seg opp mye smuss og skitt, og for at det ikke skal gå tett, bør du rense unna et par ganger i året.

  Slik gjør du: Skru opp vannlåsen, rens ut hår, skitt og gjenstander som ikke skal ligge der. Skyll gjerne godt (i en annen vask), sjekk at pakningen, eller o-ringen er på plass og i godt stand, og skru tilbake.

  La gjerne baljen stå under vasken mens du lar vannet renne litt, for å sjekke at vannlåsen er tett. Dersom det ikke blir tett, bør du bytte pakning. Disse får du kjøpt hos gjennom rørleggerkjeder, baderomsforhandlere eller i byggevarehus.

  Se videoen om hvordan duk renser vannåsen...

  Tekst fra: www.dinside.no

 • Steng hovedkrane av og til

  Det er ikke bare langhelgreisende som bør skru til stoppekranen i dag. De aller fleste av oss burde nemlig sette av et kvarter i ettermiddag til å skru av og på stoppekranene.

  Les mer ...

  Hvorfor? Jo, fordi fire av fem aldri stenger vanntilførselen til boligen, og dermed risikerer at den gror fast til den dagen du virkelig trenger den.

  Du trenger ikke gjøre dette hver dag, men vi anbefaler at du sørger for at den blir skrudd av og på i hvert fall en gang i kvartalet.

  Du bør ikke bare skru den av for å hindre at den ruster fast. Husker du å skru av vannet med stoppekranen før du drar på ferie kan du forhindre større skader dersom det oppstår lekkasje.

   

  Skru på alle stoppekranene

  IKKE GLEM DISSE: Små stoppekraner som disse er gjerne tilknyttet oppvaskmaskin og vaskemaskin.
  Det er også viktig at du husker på alle stoppekranene.

  De aller fleste husstander har langt mer enn én stoppekran. I tillegg til hovedstoppekranen inne i boligen er det ofte en stoppekran i hagen.

  I tillegg har de aller fleste boliger også flere mindre stoppekraner tilknyttet hvitevarer som bruker vann, som vaskemaskin, oppvaskmaskin, eller kjøleskap med vanndispenser eller isbitmaskin.

   

  Les mer på: www.dinside.no

   

 • Tining av vannrør

  Viktig informasjon før du bestiller tining: Har det vært langvarig kuldeperiode og du plutselig blir fri for vann, da kan vannrør være frosset. Det er viktig at du sjekker hele huset, og for en oversikt over alle rom med vannrør. Skru opp temperaturen slik at det er pluss grader i rom med rør.

  Er det fritt for vann i hele huset er det mest sannsynlig at vannledingen til bygget er frossent. Tilkall firma som har egnet utstyr til dette oppdraget.

  Les mer ...

  Er det vann i enkelte rom og noen rom som ikke har vann, er vannet frossent inne i huset et sted. Det er viktig og få oversikt over hvor rør går i bygget, skru opp varmen i rom med rør. Er det kjøkken eller bad, åpne skapdørene slik at varmen kommer til.

  Tips! Før du kontakter et firma (Høytrykksvakta) for hjelp, bør du få en oversikt over rørsystemet i huset. Jo mer opplysninger du kan oppgi, jo enklere vil tine jobben bli utført. Det er viktig at utførende firma tar med rett utstyr for og kunne utføre jobben.

  1. Hva slags type vannledning er det i boligen
  Det finnes tre forskjellig vannledninger, den kan varier ihht huset alder. I Norge er det 3 forskjellige vannledingstyper i bruk; kobber, galvanisert jern eller plast.

  2 . Hovedstoppekran
  Når man skal tine vannledning er det viktig er at det er tilgjenglighet til stoppekranen. Finn ut hvor stoppekranen er i boligen. Det er også viktig å sjekke hvilken type stoppekran som er i boligen og virker den? Mange gammel stoppekraner virker ikke og disse MÅ skiftes før man går i gang med tining.

  3 . Hvor står stoppekran
  Når enn tiner med vann under høytrykk vil det bli noe søl, er stoppekran plassert i rom med sluk er ikke dette noe problem.
  Dersom stoppekranen er i kjøkkenbenk eller i “rør i rør skap”, må du finne ut hvor langt det er til rom med sluk eller et egnet sted ute. Det er også greit og få vite om det er kjørbar vei helt frem til arbeidssted.

  Litt om tining av utvendig vannledning i bakken
  Ved tining av vannledninger som ligger under bakken kan det være mange hensyn og utfordringer som må bergenes før igangsettelse:

  • Lengde på vannledning som må tines
  • Avstand mellom bolig, brønn eller kommunaltilkobling
  • Tilgang til vannledningen, dersom vannledningen er veldig lang må det være tilgang til ledningen på flere steder.
  • Gamle vannledninger kan være skadet/må byttes
  • Dimensjons endringer på vannledning
  • Koblinger og bend
  • Telen har presset vannledningen flat.

  NB! Er vannet frossent utenfor huset bør forsikringsselskapet og vi kontaktes snarest. I slike tilfeller gir deg full oversikt ved befaring.

  Høytrykksvakta gjennomfører alle
  typer tine og reperasjons oppdrag
  - både over og under bakken.

   

smallIcons